Skäl till bortfall

Tilldela fördefinerade skäl till bortall för ansökningar som flyttas till specifika inaktiva steg (t.ex. avslag)

Aref Abedi avatar
Skrivet av Aref Abedi
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När en ansökning flyttas till ett inaktivt steg (t.ex. avslag) kan funktionen "Skäl till bortfall" hjälpa andra chefer att lättare förstå varför kandidaten inte gick längre i rekryteringsprocessen.

Denna funktion hjälper er definiera t.ex. av vilken anledning man gett avslag eller varför en kandidat valt att tacka nej längs med rekryteringsprocessen. När man flyttar en kandidat till ett inaktivt rekryteringssteg får man alltså välja en av de fördefinierade alternativen i en rullmeny.

Det är enbart administratörer i kontot som kan aktivera skäl till bortfall. Detta gör man genom att gå till företagsinställningarna och därefter "Rekryteringssteg"

Redigera ett av dina inaktiva steg för att lägga till ett fördefinierat skäl till bortfall. Exempel på skäl till bortfall kan vara:

• Lön

• Rekryteringsprocessen var för långsam

• Valde ett annat erbjudande

Du kan även lägga till "Annan orsak" följt av fritext, på så sätt kan rekryterande chefer själva fylla i skäl till bortfall.

Alla skäl till bortfall med kommentarer är synliga för andra rekryterande chefer. Detta gäller även om det är så att kandidaten söker till andra jobb. Skäl till bortfall är tydligt markerat i ansökan i sektionen där Jobylon uppmärksammar att kandidaten sökt till flera andra jobb.