Kandidatformulär

Använd kandidatformulär för att samla in ytterligare information från dina kandidater

Aref Abedi avatar
Skrivet av Aref Abedi
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Kandidatformulär kan skickas ut till kandidater som redan finns i Joblyon, det är ett perfekt sätt att på ett säkert sätt samla in ytterligare information för att komplettera en ansökan. Denna funktion kan användas för att t.ex. begära referenser, arbetsprover och mycket mer.

Precis som med e-postmallar är det bara administratörer i kontot som kan skapa och redigera kandidatformulär, men självklart så kan andra användare använda sig av formulären.

Klicka dig in på era företagsinställningar för att skapa ett kandidatformulär. Formuläret består av en titel och frågor. Exemplet nedan visar ett formulär som skickats till en kandidat där man begärt mer information för att kunna gå vidare i rekryteringsprocessen.

Du kan på ett enkelt sätt både infoga och bifoga formulär i meddelanden som du skickar kandidaterna. Ett bra tips är att skapa e-postmallar med fördefinierade länkar till kandidatformulär, vilket gör det ännu smidigare för dina kollegor att använda formulären.

Kandidaten kommer att motta ett mejl (eller sms) med ditt meddelande och en länk till ditt formulär som på ett smidigt sätt fylls i.

När kandidaten har skickat in sina svar så kommer det att automatiskt läggas till på den befintliga ansökan. Rekryterarna blir då notifierade på mejl.

Länken är giltig i två veckor (14 dagar) efter att meddelandet har skickats till kandidaten.