Viktade urvalsfrågor

Rangordna ansökningar baserat på deras svar på specifika urvalsfrågor

Sebastian Basauri avatar
Skrivet av Sebastian Basauri
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Viktade urvalsfrågor låter dig rangordna kandidater baserat på deras svar på specifika urvalsfrågor under ansökningsprocessen.

Särskilt användbart vid volymrekryteringar, som skapar mycket administrativt arbete på grund av det höga antalet sökande. Det erbjuder ett enkelt men värdefullt sätt att filtrera och rangordna kandidater baserat på deras svar på urvalsfrågorna när de ansöker om ett jobb.

Såhär ställer man in det:

1. Gå till "Verktyg och inställningar" för att aktivera funktionen på ditt konto (endast tillgängligt för administratörer).

2. När din platsannons har skapats, gå till "Ansökningsformulär" för att aktivera viktade urvalsfrågor för dina frågor. En ny ikon visas nu på frågan.

3. När du klickar på ikonen visas ett nytt fönster där du definierar poängen för varje svar. Om det finns ett svarsalternativ som väger tyngre än de andra, tilldela en högre poäng till det alternativet. Ju högre poäng, desto mer intressant blir ansökan baserat på svaren på urvalsfrågorna. Poängintervallet kan ställas in från -1000 till +1000 poäng.

Dessutom kan du skapa urvalsfrågor med ett specifikt svarsalternativ som ett krav. Detta används i fall där vissa färdigheter eller erfarenheter krävs för anställning. Genom att ställa in ett specifikt svarsalternativ som ett krav kan du enkelt se vilka ansökningar som inte uppfyller kravet direkt i ansökningslistan, som visas i antingen rött eller grönt (Kvalificerad/Icke kvalificerad).

Visa resultaten i ansökningslistan och på ansökningskortet

1. För att visa de viktade poängen i listvyn, klicka på kugghjulet till höger för att aktivera det.

Observera att dessa poäng endast är tillgängliga för ett specifikt jobb, eftersom varje jobb har sin egen poängsättning.

2. Poängen är också synliga på ansökningskortet.

Tveka inte att kontakta vår fantastiska support eller din kontaktperson om du har några frågor!