Hakemuslomakkeen muokkaaminen

Muokkaamalla kysymyksiä voit kustomoida hakulomakkeen sopimaan juuri kyseisen työpaikan tarpeisiin

Aino Korhonen avatar
Tekijä: Aino Korhonen
Päivitetty yli viikko sitten

Samalla, kun luot tai muokkaat työpaikkailmoitusta, voit kustomoida hakulomakkeen vastaamaan juuri kyseisen työpaikan tarpeisiin. Pääset muokkaamaan ja lisäämään kysymyksiä klikkaamalla Hakulomake -välilehteä.

Voit valita seuraavien kysymystyyppien joukosta:

Koodi: Tämä antaa hakijalle mahdollisuuden liittää koodipätkän vastaukseksi.

Kyllä/Ei: Kyllä/Ei -kysymys helpottaa hahmottamaan hakijoiden sopivuutta tehtävään.

Monivalintakysymys: Kysymystyyppi, joka antaa mahdollisuuden valita vastauksen eri vaihtoehtojen joukosta. Voit itse päättää, asetatko yhden vai useampia vastausvaihtoehtoja, ja annatko hakijan valita useamman vaihtoehdon.

Range: Tähän voit asettaa minimi- ja maksimiarvot sekä lisäyksen kunkin arvon välillä. Voit kysyä esimerkiksi "Miltä sinusta tuntuu tällä hetkellä?" ja asettaa minimiksi 1, maksimiksi 10 ja lisäykseksi 1. Hakijalla pystyy jättämään valinnan myös nollaan, jolloin vastausta ei tallenneta.

Vapaa teksti: Kysymys, johon halutaan vastaus lauseen tai lauseiden muodossa. Voit valita lyhyen ja pitkän vastaustilan väliltä.

Video: Videokysymys antaa hakijalle mahdollisuuden nauhoittaa vastaus videolle joko tietokoneella tai puhelimella. Voit määrittää videolle maksimikeston sekunneissa. Hakija voi nauhoittaa ja esikatsella videon ennen lähettämistä.

Linkki: Tähän kohtaan hakija voi liittää URL-linkin, esimerkiksi portfolioon, profiiliin jne.

Järjestelmänvalvojille

Järjestelmänvalvojana voit tallentaa haluamiasi kysymyksiä kysymyskirjastoon tulevaisuutta varten. Tallennettuja kysymyksiä voivat käyttää myös muut tilinne rekrytoivat esihenkilöt.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, voit päättää, ovatko kysymyksesi pakollisia vai vapaaehtoisia. Pakollisiin kysymyksiin tulee vastata, jotta hakemuksen voi lähettää eteenpäin.

Miltä kysymykset näyttävät hakulomakkeella?

Löydät alta esimerkit siitä, miltä kysymykset näyttävät hakulomakkeella. Huomaathan kuitenkin, että teillä voi olla hakulomakkeella erilaisia tyylejä ja muotoiluja, jotka saavat värit ja fontit näyttämään erilaisilta.