Skriv och skicka meddelanden till kandidater

Kommunicera med dina kandidater via Jobylon

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med Jobylon's meddelande-funktion skriver du smidigt och snabbt ihop personliga mejl. Du kan även schemalägga mejl till ett senare tillfälle, i samband med detta kan du även bestämma i vilket rekryteringssteg kandidaten ska flyttas till efter att mejlet skickats.

Skriv ditt meddelande

Glöm ej att använda de dynamiska variablerna när du skriver ihop ditt meddelande. På så sätt kan du få namn, jobbtitel, företag, avsändare och länk till jobbet automatiskt ifyllt. Detta är extra praktiskt när du skickar meddelanden i bulk men vill behålla det personligt skrivet med kandidatens namn etc. För att förhandsvisa ditt mejl innan du skickar iväg det så klickar du på förhandsvisa-symbolen.

Schemalägg meddelanden

Istället för att skicka iväg ditt meddelande på en gång, så kan du välja att schemalägga det till en annan dag och tidpunkt. Klick då istället på "Schemalägg" och fyll i när mailet ska skickas.

Skicka meddelanden samtidigt som du flyttar kandidater i rekryteringsprocessen

När du skickar meddelanden till kandidater så kan du välja i vilket rekryteringssteg kandidaten ska flyttas till i samband med att du skickar mejlet. När du t.ex. skickar ett avslags-mejl borde kandidaten förflyttas till steget "Avslag". Eller om du skickar ett "Välkommen på intervju" mejl kanske du vill att kandidaten flyttas till steget "Interview"

Genom att använda denna funktion sparar du massa onödiga klick vilket kommer att underlätta ditt arbete!

Avsändaren

Den användare som skickar mejlet blir automatiskt satt som avsändare, på så sätt blir meddelandet mer personligt. Men om du av någon anledning inte vill ange dig som avsändare så kan du alltid ändra den till en noreply@ mejl, på så sätt kommer kandidaterna inte kunna svara på ditt mejl.

E-postmallar

Om du är en administratör i Jobylon så kan du smidigt skapa förskrivna e-postmallar som alla användare kan använda sig av när de kommunicerar med kandidater.

Vid skapandet av e-postmallarna så kan du ställa in funktionerna som nämnts ovan. Genom att använda e-postmallar sparar du inte bara dina kollegor massor av tid utan du ser även till att kommunikationen till era kandidater är i linje med erat branding och interna riktlinjer.

Du skapar e-postmallar under företagsinställningarna.