Skapa ett nytt jobb

Lär dig att skapa och publicera jobb

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna guide så kommer vi att steg för steg gå igenom hur du skapar ett jobb i Jobylon.

Då kör vi igång! 🙌🏼

Klicka på det blåa korset i menyn "Ny rekrytering".

Nästa steg är att välja vilken mall du vill använda. När du har gjort det är det dags för att ge ditt jobb innehåll! ✍️

Jobbannonsen är indelad i 3 olika sektioner, vi kommer nu att gå igenom dem en och en.

Sektion 1 – Om företaget

Denna del är förmodligen redan ifylld från uppstarten av ert konto. Men om det är någonting du vill ändra så är det fritt fram att göra det då ändringen enbart kommer att påverka din jobbannons.

• Custom company cover Denna bild kommer att visas som annonsens omslagsfoto, vilket utgör den översta delen av annonsen. För bästa resultat rekommenderar vi en bildstorlek på 1300x360 pixlar.

• Företagsbeskrivning Du gissade rätt – här fyller du i en beskrivning av ditt företag.

• Länk till video Om ditt företag har en företagsvideo so kan du klistra in länken här. Videoformatet behöver antingen vara Vimeo eller Youtube. Du kan själv konvertera videon till något av dessa format genom att ladda upp videon till ditt företags Vimeo eller Youtube-konto.

Sektion 2 – Jobbeskrivning

• Job owner Den som skapar jobbet blir Job Owner och får automatiskt tillgång till rekryteringen. Job owner är också en intern beteckning. Detta är ingenting som utåt syns i annonsen men är användbart när du vid senare tillfälle kan behöva söka på jobb baserat på vem job owner är.

• Annonsmall Om du vill byta annonsmall så kan du välja att göra det här.

• Titel Här skriver du jobbets titel.

• Ansök senast Om du vill att sista ansökningsdatum ska synas i din jobbannons väljer du det här. Ditt jobb kommer då automatiskt att avpubliceras det datumet. Personen som är job owner kommer att per mail bli notifierad 3 dagar innan jobbet avpubliceras.

Om du vill att sista ansökningsdatum ska baseras på en löpande basis, klickar du i den lilla boxen "Göm ansökningsdagen från annonsen". Då kommer det att i annonsen stå "Urval sker löpande".

Du kan också välja att lämna det tomt. Då väljer du själv när du manuellt vill gå in och stänga ner jobbet.

• Avdelning

• Erfarenhet

• Funktion

• Anställningstyp

Tilldela ditt jobb relevanta kategorier i rullgardinerna ovan.

• Beskrivning Beskrivning av ditt jobb. Här kan du t.ex. skriva om vad tjänstens arbetsuppgifter kommer att bestå av, vad ni som företag erbjuder eller vad som förväntas i denna tjänst.

• Kompetenser Förväntade kunskaper för tjänsten, en bra idé är att lista dem som punktlista!

• Språk Välj samma språk som du skrivit din jobbannons med.

Sektion 3 – Kontaktperson

• Kontaktperson Kontaktpersonen är helt enkelt kontaktpersonen för jobbet och den som kommer att synas i jobbannonsen. Det är du som skapar jobbannonsen som automatiskt blir kontaktperson. Men det går självklart bra att ändra till en annan person (Personen behöver inte vara en användare av Jobylon) Du kan även välja att lämna denna sektion tom, men vi rekommenderar att du gör din jobbannons så personlig som möjligt. 😀

Nu har du möjligheten att publicera din jobbannons internt, vilket innebär att annonsen enbart kommer att vara synlig på ert intranät. Du kan även välja att dölja jobbet, på så sätt så går det enbart att komma åt jobbet om man aktivt delar jobbets URL.

Slutligen så kan du nu välja mellan att spara ditt jobb som ett utkast eller förhandsvisa innan publicering.

Då var vi klara! 💥

Har du frågor? Tveka då inte att höra av dig i chatten! Du är mer än välkommen att höra av dig. 💙