Kravprofiler i Jobylon

Förbered din rekrytering genom att använda kravprofiler

Nicole Thorson avatar
Skrivet av Nicole Thorson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Varför bör vi använda kompetensprofiler?

Kompetensprofiler används ofta för att öka chansen till en bättre matchning mellan en kandidat och en position. En kompetensprofil beskriver vanligtvis de färdigheter, förmågor och egenskaper som är nödvändiga för en specifik jobbroll. Genom att lägga grunden kan du ge potentiella kandidater tydligare och mer detaljerad information om de verkliga förväntningarna för rollen.

Kompetensprofiler i Jobylon

En kompetensprofil är den första delen i processen för att skapa en jobbannons. För att påbörja processen, klicka på plustecknet för att starta rekryteringen. Låt oss gå igenom processen tillsammans.

1. Börja din rekrytering genom att klicka på plustecknet. På den här sidan hittar du en lista över dina skapade och påbörjade rekryteringar. Klicka på "Skapa ny" för att påbörja en ny rekrytering.

2. På nästa sida, ange en titel för din rekrytering (obligatoriskt) tillsammans med en undertitel och beskrivning (valfritt). Användarna som läggs till i ditt rekryteringsteam kommer att få en e-postnotifiering som informerar dem om den nya rekryteringen.

3. Efter att ha skapat din rekrytering kommer du att omdirigeras till startsidan, där alla dina påbörjade rekryteringar listas. För att komma åt den nyligen skapade rekryteringen, klicka på "Välj."

4. Du kommer nu att omdirigeras till översiktssidan. För att gå vidare till kompetensprofilen, klicka på "Välj och fortsätt."

5. Du befinner dig nu på sidan för själva kompetensprofilen. Högst upp ser du informationen du lade till i det första steget. Formuläret nedan är din kompetensprofil.

6. När du har fyllt i formuläret, klicka på "Fortsätt till jobbannons." Detta kommer antingen att leda dig till dina anpassade mallar eller Jobylons mallar.

7. Efter att ha valt din jobbannonsmall kommer du att gå vidare till jobbskapande formuläret som vanligt. Den stora skillnaden är att din kompetensprofil kommer att vara synlig på höger sida, vilket gör det möjligt för dig att under hela jobbskapande-processen ha till gång till kravprofilen.

8. När din jobbannons är skapad kan du alltid gå tillbaka för att se din kompetensprofil genom att klicka på "Rec: ID" i översikten över jobb.

Det var allt! Kompetensprofiler är enkla att komma igång med. Kontakta din kontaktperson på Jobylon eller support för att komma igång! 😊