Läs igenom och hantera ansökningar

Granska och hantera ansökningar

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att komma åt en specifik kandidat så klickar du dig in på kandidaten. Där finns all information om kandidaten och dess ansökan. Här hittar du bland annat uppladdade dokument, kontaktuppgifter och anteckningar om kandidaten.

I kandidatkortet så kan du hantera ansökan på olika sätt. Du kan bland annat betygsätta kandidaten och flytta kandidaten i rekryteringsprocessen.

Detta kommer att hjälpa dig kategorisera kandidaten så att du på ett enkelt sätt kan hitta tillbaka till kandidaten vid ett senare tillfälle.

Anteckningar och Att göra

Till höger i kandidatprofilen hittar du "Anteckningar" och "Att göra". Under anteckningar kan du skriva kommentarer och kommunicera med ditt rekryteringsteam. För att tagga någon i ditt team skriver du @namnet varpå personen då mottar en mail-notifikation.

Var försiktig med hur du uttrycker dig när du skriver anteckningar, enligt GDPR har kandidaten nämligen rätt att be om en export av sin ansökan.

Under "Att göra" kan du skapa en to-do och tilldela uppgiften till dig själv eller till en kollega. Om du väljer att tilldela uppgiften till en kollega så kommer hen att bli notifierad på mail om uppgiften inte är markerad som klar när sista datum passerat.

Logg

Varje kandidat har en egen logg där man kan se de handlingar som utförts på kandidaten. Här ser man tydligt av vem och när handlingen utfördes. För att komma hit klickar du på "Logg".