Flytta och kopiera ansökningar

Flytta eller kopiera ansökningar från ett jobb till ett annat

Aref Abedi avatar
Skrivet av Aref Abedi
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För en bättre kandidathantering så kan du smidigt flytta eller kopiera ansökningar från ett jobb till ett annat.

Flytta ansökningar

Denna funktion lämpar sig bland annat i situationer där en ansökan gör sig bättre för en annan rekrytering. För att flytta en kandidat klickar du på "Move"-symbolen och väljer vilket jobb du vill flytta kandidaten till.

Du kan flytta kandidaten till vilken rekrytering som helst så länge du har tillgång till rekryteringen. Här har du har även möjlighet att uppdatera kandidatens status i samband med flytten.

Kopiera ansökningar

Precis som när du flyttar ansökningar, så kan du även kopiera ansökningar från ett jobb till ett annat. Denna funktion är bra att använda om du vill behålla orginal ansökningen och skapa en kopia av den till ett annat jobb.

Du hittar denna funktion i dropdown-menyn, se bild:

Även här har du möjligheten att söka efter vilken rekrytering du vill kopiera kandidaten till.

När du har kopierat en ansökning, markeras detta tydligt under kandidatens kontaktinformation och i loggen.