Företagsinställningar
Behörigheter och roller i Jobylon

Olika behörighetsnivåer och roller underlättar samarbetet med ditt team

Aref Abedi avatar
Skrivet av Aref Abedi
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I Jobylon finns det olika behörighetsnivåer som är anpassat efter nivån på tillgång som olika team behöver. Denna guide kommer att hjälpa dig välja de mest lämpade behörigheterna för ditt team.

Kontoägare

Kontoägaren är den högsta behörigheten i Jobylon. Det kan bara vara en kontoägare i varje konto. Som kontoägare har man full tillgång till alla jobb, ansökningar och inställningar. Det som skiljer en kontoägare från en administratör (se nedan) är att kontoägaren även har tillgång till de ansökningarna som gömts i kontot. Du kan läsa mer om gömda ansökningar här.

Administratör

Administratörer har full behörighet till alla jobb, ansökningar och inställningar. Administratörer är även den enda behörigheten (Utöver kontoägare) som permanent kan radera data (Ansökningar t.ex.)

Rekryterare
Som rekryterare kan du skapa jobb, redigera jobb och bli inbjuden till andra rekryteringsteam.

Medarbetare
En medarbetare måste bli inbjuden till ett rekryteringsteam för att få tillgång till rekryteringar och dess kandidater.

När medarbetare och rekryterare är inbjudna till särskilda rekryteringsteam så kan de inom den rekryteringen ha två olika roller:

Läsbehörighet

Kan se och kommentera på ansökningar i den rekryteringen man blivit inbjuden till.

Kandidatbehörighet

På samma sätt som de med läsbehörighet, kan de med kandidatbehörighet se och kommentera på ansökningar. Utöver det har de även tillgång till bedömningsunderlag, stjärnmarkeringar och schemalagda event. Den primära skillnaden är att de med kandidatbehörighet ges tillgång till specifika ansökningar, och inte hela rekryteringen som de med läsbehörighet blir.

Full behörighet

Kan se, kommentera och fullt hantera ansökningar i den rekryteringen man blivit inbjuden till. Vilket även innebär att de kan kontakta kandidater som de med läsvehörigheter och kandidatbehörighet inte kan.