Redigera ansökningsformuläret

Ändra och lägg till urvalsfrågor i ansökningsformuläret

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du skapar eller redigerar din jobbannons så har du möjligheten att anpassa ansökningsformuläret. Detta gör du genom att klicka på fliken "Ansökningsformulär".

Du kan välja mellan följande frågetyper:

Ja/Nej: Ja/Nej-fråga för att lättare kvalificera kandidater för din tjänst.

Flervalsfråga: En frågetyp som låter dig lägga till flera svarsalternativ. Du väljer själv om du vill tillåta ett eller flera svar.

Fritext: En fritextfråga är utformad för att bli besvarad i form av en mening eller ett helt stycke. När du skapar en fritextfråga kan du välja om du förväntar dig en kort (mening) eller långt (stycke) svar.

Video: Videofrågan gör det möjligt för kandidater att spela in en video direkt via datorn eller telefonen. När du skapar en videofråga kan du sätta en maxtid i sekunder för hur lång videon får vara. Kandidaten har möjlighet till att spela in och se sin film innan de skickar in sin ansökan.

Länk: En länk-fråga är bra att använda i rekryteringar där du vill att kandidaten t.ex. skickar in en online profil eller en portfolio.

För administratörer:

Om du vill använda samma fråga igen så har du som administratör möjligheten att spara frågor i biblioteket. På detta sätt så slipper du skapa om frågan varje gång du vill använda den. Sparade frågor kan även användas av de användare med behörigheten "Rekryterare".

Sist men inte minst så kan du välja om frågorna ska vara obligatoriska eller valfria. Kandidaten kommer att vara tvungen att svara på obligatoriska frågor för att kunna skicka in sin ansökan.